DUYURU !!!

14 MAYIS  2024  SALI günü                  saat  09:00

30 MAYIS  2024  PERŞEMBE günü saat  09:00

* 40-69 yaş arası bayanlara  Meme kanser taraması,
* 30-65 yaş arası bayanlara  Rahim ağzı kanser taraması,
* 50-70 yaş arası herkese    ...

Devamını Oku →
0

Göğüs kanser taraması

Meme Kanseri

Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir.

Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görülen tipi; meme kanallarından kaynaklanan “duktal” kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan “lobüler” kanserler de sık görülür. ...

Devamını Oku →
0

Rahim ağzı kanser taraması

Ülkemizde uygulanan Ulusal Servikal Kanser Tarama Programı ile kadınlarımızın rahim ağzı kanserinden ölümlerin azaltılması amaçlanmaktadır.

Yetersiz sonuç, smear testi için alınan örneğin yeterli olmaması demektir. Yetersiz sonuç kanser olmadığı anlamına gelmez, sadece tekrar test yaptırılması gerektiğini gösterir. Sonuş yetersiz çıkarsa, tekrar smear testi yapılır. Bu gereklidir, çünkü sonucun yetersiz olması durumunda rahim ağzı kanseri ihtimali ekarte edilemez.

Devamını Oku →

0

Barsak kanseri taraması

          Kalın bağırsak kanser gelişmeden önlemek ve erken evrede yakalayabilmek için tarama testleri  kullanılmaktadır. Ülkemizde uygulanan Ulusal Kolorektal Kanser Tarama Programı ile bireylerin kalın bağırsak kanserinden ölümlerinin azaltılması amaçlanmaktadır.

          Gaitada gizli kan testinin negatif olması, normal sonuçtur ve test örneğinde kan bulunmadığı anlamına gelir. Normal sonuç, kalın bağırsak kanseri olmadığını ...

Devamını Oku →
0

Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme

Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesinin sağlanması uygun besinlerin verilmesi ile olanaklıdır. Anne sütü ilk 6 ay tek başına yeterli olmaktadır, ancak bu dönemden sonra bebeklerin gereksinmelerini tek başına karşıla­yamadığı için bebeklerin beslenme programlarına bazı eklemeler yapmak gerekmektedir. Anne sütünün tek başına süt çocuğunun enerji ve besin öğeleri gereksinmesini tam olarak karşılamadığı dönemde başlayan ve diğer yiyecek ve içeceklerin anne sütü ile birlikte verildiği sürece “tamam­layıcı beslenme” adı verilmektedir. Tamamlayıcı beslenme anne sütünden erişkin birey beslenmesine geçiş ...

Devamını Oku →
0

Emziren Annelere Öneriler

 

  1. Doğumdan sonraki ilk yarım-bir saatte emzirmeye başlanmalıdır. Em­zirme süresince (öncesi ve sonrası) bebeğe hiçbir içecek verilmemelidir.
  2. İlk 6 ayda bebeklere sadece anne sütü verilmelidir. Tamamlayıcı be­sinlere 6 aydan önce başlanmamalıdır.
  3. 6 ayın üzerindeki tüm bebekler tamamlayıcı besin almalıdır ve anne sütüne tamamlayıcı besinler ile birlikte 2 yaşına kadar veya daha fazla devam edilmelidir.
  4. Bebeğin aldığı ilk süt (ağız sütü) besleyicidir ve az miktarlarda emme bile süt üretimine yardımcı olur.
  5. Süt üretimini arttırmak için, bebekle ...
Devamını Oku →
0

Anne Sütünün Faydaları

  1. Her zaman sterildir, ısı derecesi idealdir.
  2. Besin ögesi bileşimi bebeğin gereksinmelerine uygundur.
  3. Koruyucu etmenleri içerir.
  4. Sindirime yardımcı aktif enzimler içerir (yağ sindirimi için lipaz)
  5. Enfeksiyonu önleyen ögeler içerir
  6. Hormonlar ve büyümeyi sağlayan ögeleri içerir
  7. Anne sütü alan bebeklerde solunum yolu ve mide-barsak enfeksi­yonları daha az görülür.
  8. Anne sütü verilmesi orta kulak iltihabı riskini azal­tır.
  9. Anne sütü çene ve diş gelişimini It combines and consolidates some of the best practices and ...
Devamını Oku →
0

Aile Hekimliği Nedir?

Aile hekimi; yas veya cinsiyeti ne olursa olsun,kisiyi bir bütün olarak incelemek için egitim almistir. Akut ve kronik hastaliklarin tedavi edilmesine ek olarak, hastaliklarin gelismesini önlemek amaciyla düzenli saglik taramalarini gerçeklestirir ve saglikla ilgili konularda danismanlik hizmetini saglar. Aile hekimi tarafindan tespit edilen saglik sorununun tedavisi, baska bir uzmanlik dalini ilgilendiriyor ve spesifik tedavi gerektiriyorsa, kisinin bu hizmete ulasmasinda koordinasyonun saglanmasi da aile hekiminin görevidir

Devamını Oku →

0

Aile Hekimliği Nedir?

Aile hekimi; yas veya cinsiyeti ne olursa olsun,kisiyi bir bütün olarak incelemek için egitim almistir. Akut ve kronik hastaliklarin tedavi edilmesine ek olarak, hastaliklarin gelismesini önlemek amaciyla düzenli saglik taramalarini gerçeklestirir ve saglikla ilgili konularda danismanlik hizmetini saglar. Aile hekimi tarafindan tespit edilen saglik sorununun tedavisi, baska bir uzmanlik dalini ilgilendiriyor ve spesifik tedavi gerektiriyorsa, kisinin bu hizmete ulasmasinda koordinasyonun saglanmasi da aile hekiminin  görevidir.

Devamını Oku →
0

Şimdi Grip Aşısı olma zamanı

Bilindiği üzere KOAH, Koroner Hastalıklar, Hiper Tansiyon, Diyabet, astım, Kronik Böbrek Yetmezliği, Bağışıklık sistemi baskılananlar, Kanser gibi Kronik hastalığı olanlara ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza her yıl ücretsiz grip aşısı yapılmaktadır. Eylül ayı itibarı ile yeni aşı sezonu başlamış olup bu kategoriye giren hastalarımızın  Aile Sağlığı Merkezimize başvurmalarını bekliyoruz.

Devamını Oku →
0
2 Sayfa 1 12